TurkishArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Rack Kabinet Kablolamalarında Çağa Patchbox Plus+ İle Ayak Uydurun!

Rack Kabinet Kablolamalarında Çağa Patchbox Plus+ İle Ayak Uydurun!
22.05.2018
143

Mayıs ayında düzenlenen Data Center Türkiye Konferansında tanıttığımız Patchbox Plus+ ile rack kabinet kablolamalarını ve kabinetlerdeki bakımları 10 kata kadar hızlandırdığından bahsetmiştik. Gelin hep beraber bunun nasıl mümkün olabildiğini teknik olarak açıklamaya çalışalım!

Temel bilgilerle başlayalım: Patchbox Plus+ 24 patch kablo yani 24 kasete sahiptir. Böylece, her patch kablosunun iki konektörü nedeniyle toplam 48 bağlantı noktasına sahiptir.

İdeal olarak aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi Patchbox Plus+’ı, switch’in altına veya üzerine yerleştirebilirsiniz. Eğer 48 portlu bir switch kullanıyorsanız, üste ve alta olmak üzere iki adet Patchbox Plus+ kullanmanız gerekir.Patchbox® Plus+Patchbox® Plus+SwitchMantık ve sihirin başladığı yer burasıdır: her bir switch portu, Patchbox Plus+’daki aynı sayıda kasete fiziksel olarak atanır.

Kullanımda 24 portunuz varsa, Patchbox Plus+’un ilk 12 kablosu, soldaki Patchcatch’a yönlendirilirken, diğer 12 kablo ise sağdaki Patchcatch’a yönlendirilmelidir.Rack kabinin çeyreklere bölünmüş olduğunu hayal edin: sol üst, sağ üst, alt sol ve sağ alt çeyrek. Her çeyrekteki portlar aynı çeyrekteki kablolar aracılığıyla bağlanmaktadır yani herhangi bir çapraz bağlantı yapılmamaktadır. Aşağıdaki GIF, size bu kabinet kablolamasının altın ilkesini göstermektedir.

Birisi size bir switch portundan veya bir patch panel portundan bahsediyorsa hiç farketmez artık bağlantının hangi çeyrekte yapıldığını rahatlıkla söyleyebilirsiniz, bu sayede hatanın nerde gerçekleştiğini anlamanız kolaylaşacaktır. Bu basit mantıkla artık kablo spagettisinin içinde hangi kablonun nereye gittiğini bulmaya çalışmaya son verebilirsiniz!Artık sorunları kolay bir şekilde bulabilir ve bir switch’in arızalanması durumunda, değiştirmek için artık oraya gitmenize bile gerek yoktur. Hatta doğru bağlantıları tekrar yapabilmek için bir dokümantasyona bile gerek yok. Switch’teki portlar ve Patchbox Plus+’daki kasetler arasında 1’e 1 bağlantı olması sebebiyle, şantiyede bulunan bir kişi her şeyi fişten çekebilir ve switch’i sökmek ve yenisiyle değiştirmek için sadece bir tornavidaya ihtiyaç duyar.

Artık tek bir switch’i değiştirmesi için aynı işi 10 katı daha uzun sürede ve daha pahalıya yapacak bir IT teknisyenine ihtiyacınız yok!

Patchbox Plus+, piyasadaki diğer ürünlerle karşılaştırıldığında çok daha hızlı bir kurulum yapmanıza izin vermekle kalmaz, aynı zamanda eğitimsiz bir personelin bile her şeyi kırma korkusu yaşamadan sahada size yardımcı olmanızı sağlar. Ayrıca, kabininizde en güzel ve en temiz kablo bağlantısına sahip olabilmenizi ve herkesin bir deha olduğunuzu düşünmesini sağlar!

Patchbox Plus+ kataloğunu bu linke tıklayarak indirebilirsiniz ve kullanımı hakkında daha detaylı bilgi için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz!Ürünlerin seçiminde yardımcı olabilmemiz adına bizlere aşağıdaki telefon ve mail adresimizden ulaşabilirsiniz.

[email protected]

+902163225050