TurkishArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Yaşam Alanınızın Kalitesini Ses İzolasyon Malzemeleri ile Nasıl Yükseltebilirsiniz?

Yaşam Alanınızın Kalitesini Ses İzolasyon Malzemeleri ile Nasıl Yükseltebilirsiniz?
23.10.2018
122

Dinlenebilmek kelimesi günümüzde eskisinden daha fazla dikkat edilmesi gereken ve birçok yan etken ile desteklenerek korunması gereken bir özel alana artık dönüşmüş bulunmaktadır.

Hayatın getirdiği yoğunluklardan ister istemez nasibini alan insanoğlu, en azından yaşam alanı içerisinde kendine gereken vakti ayırabilmek ve iyi bir şekilde dinlenebilmeyi arzu etmektedir.

Ses Yalıtımı Nedenli Mühimdir?

Yapılan bir araştırmada yaşam alanımızın temelini oluşturan evlerimizin ses yalıtımının ne kadar önemli olup olmadığı sorgulanmıştır. Katılımcıların %94’ü bir evin ses yalıtımının oldukça önemli, %57’den fazlası ise çok önemli olduğunu ve bunun için ekonomik bir bedel ödemeye hazır olduklarını belirtmişlerdir.

Daha sessiz evler ve odalar istiyoruz, çünkü hepimizin daha iyi bir şekilde dinlenmeye ihtiyacı var. Peki bu kadar önemli olan ses izolasyonu için atılabilecek adımlar nelerdir. Çoğunlukla binalarda ses yalıtımı duvar ve pencerelerden kaynaklı olarak değerlendirilmektedir. Doğru olmak ile beraber tek başına bu etmenlerin tamamlayıcılığı yoktur. Bir bu kadar önemli olan bir başka ise priz kasalarıdır.

Standartlar Ne Diyor?

Döşenmiş elektrik tesisatının anahtar yardımı ile açılıp kapanması esnasında ortaya çıkan seslerin bölmeler arası geçişini engellemek için kullanılabilecek özel ses izolasyonu sağlayan priz kasaları bulunmaktadır. Bu durum o kadar önemli bir husustur ki, uluslararası normlarda DIN 4109 ve VDI 4100 olarak ta geçmektedir.

Standart gereği üretilmekte olan ses izolasyonlu priz kasaları, 56 dB’den başlayarak 77 dB’ye kadar gerekli olan izolasyonu sağlamak zorundadır. Söz konusu değer 7,5 metre uzaklıktaki bir arabanın motor gürültüsüne eş değer olarakta kabul edilmektedir.Alman KAISER ELEKTRO firmasının uzun yıllara dayanan birikimi neticesinde ürettiği ses izolasyonu sağlayan priz kasaları hakkında daha fazla bilgi alabilmek için marka sayfamızı ziyaret edebilir ve KEŞFET butonu ile ürün kataloğunu indirebilirsiniz.

Ürünlerin seçiminde yardımcı olabilmemiz adına bizlere aşağıdaki telefon ve mail adresimizden ulaşabilirsiniz.

[email protected]

+902163225050