TurkishArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Mantar ve Haşeratlara Karşı PCB Koruması

Mantar ve Haşeratlara Karşı PCB Koruması
26.04.2018
142

Baskı devre kartlarının kısaltılmış ünvanı olarak bilinen PCB’ler, yapıları gereği hassas ürünler olarak karışımıza çıkmaktadır. Toz, kir ve çeşitli dış ortam koşullarına maruz kalan PCB korunmadığı takdirde ömürleri kısalabilmektedir.

Teknolojinin gelişimi ile gittikçe küçülen ve hassaslaşan elektronik kompenentler, günümüzde artık daha çabuk arızalanabilmektedir. İstenmeyen bu gibi durumların önüne geçilebilmesi amacı ile, arızaya sebebiyet veren durumların detaylı analizleri yapılarak, gerek duyulacak özel koruma ürünleri geliştirilmekte ve üretim aşamasını takip eden süreçte koruyucu ürünler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yapılan analizler neticesinde PCB’lerin arızaya maruz kalmalarında, haşerat saldırılarının beklenmeyecek oranda fazla olduğu ortaya çıkmıştır. Özellikle böceklerin ve kemirgen hayvanların verdiği zararlar neticesinde birçok elektronik devre kartının görevlerini yerine getiremez hale geldiği görülmüştür.

Ayrıca, nemin yüksek olduğu ortamlarda veyahut gıda işleme alanlarında kullanılmakta olan elektronik devre kartlarında ise, mantar oluşumunun neticesinde zarar gören elektronik devre kartları gözlemlenmiştir.Tüm bu analizlerin neticesinde elektronik devre kartlarının optimum çalışma koşullarına zarar vermeden korunmalarını sağlayacak özel bileşenli kauçuk kaplamalar geliştirilmiştir.

Raytech firması tarafından “Galactic Protection” adı altında geliştirilen ve iki farklı tipte jel malzemenin karıştırılarak uygulanması neticesinde, PCB’lerin üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturan bu komponentler sayesinde, PCB’lerin arızalanma oranlarında ciddi azalmalar kaydedilmiştir.

Yapısı gereği komponentlerin karıştırılması neticesinde elektronik devre kartlarının üzerine dökülerek uygulanan, opak ancak hafif saydam bir örtü oluşturarak gerekli korumayı sağlayan Galactic Protection, yapışma yapmadan PCB üzerine tutunabilen ve istenildiği vakit herhangi bir köşesinden kaldırılarak, zarar vermeden sökülebilen yapısı ile rakipsiz bir ürün olarak kabul edilmektedir.

Bu sayede PCB üzerinde meydana gelebilecek herhangi bir arızaya müdahale etmek gerektiğinde Galactic Protection kolayca sökülebilecek ve akabinde arıza giderildikten sonra elektronik devre kartları yeniden kaplanabilecektir.

Herhangi bir raf ömrü olmaması sebebiyle ömürsüz olarak kabul edilen Galactic Protection, UV ışınları ve yaşlanmaya karşı koyan dirençli yapısı sayesinde, zor koşulların geçerli olacağı alanlar için gerek duyulacak özel korumayı başarıyla sağlayamaya ve PCB’leri özenle korumaya devam edecektir.

Raytech firmasının 23 yılı aşkın süredir jel bağlantı sistemleri üzerine üretmekte olduğu geniş ürün yelpazesini daha iyi tanıyabilmek adına aşağıdaki linkimize tıklayabilirsiniz.

Raytech Galactic Protection Broşürü

Raytech Kataloğu

Ürünlerin seçiminde yardımcı olabilmemiz adına bizlere aşağıdaki telefon ve mail adresimizden ulaşabilirsiniz.

[email protected]

+902163225050