TurkishArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Otel Odalarında Ses İzolasyonu Neden Önemlidir ve Yardımcı Çözümler Nelerdir?

Otel Odalarında Ses İzolasyonu Neden Önemlidir ve Yardımcı Çözümler Nelerdir?
23.10.2018
165

Sabahın erken saatlerinde bir koşuşturmaca ile yetiştiğiniz uçak yolculuğunuz neticesinde ulaştığınız şehirdeki toplantılarınızı nihayet bitirdiniz, güzel bir akşam yemeği sonrasında kalacağınız otele ulaşmak üzeresiniz, artık günün yorgunluğunu atmak için güzel bir uyku zamanı. Fakat o da ne! Yastığa başınızı koymanıza rağmen uyuyamıyorsunuz, çünkü yan odadan gelen televizyon sesleri, kapı çarpmaları sizi uykunuza dalmaktan alıkoyuyor.

Ses İzolasyonu Basitçe Çözülebilir

Yoğun yaşam temposunun içinde çoğu zaman yaşadığımız bu durum ile hangimiz karşılaşmadık ki? Peki bunun aslında yapısal bir sorun olduğu ve uygulanabilecek ses izolasyonu çözümleri ile kolayca halledilebileceğini biliyor muydunuz?

Otel, Ofis ya da benzeri çoklu bölmeler ile ayrılarak bağımsız bölmeler haline getirilen yapılardan bu durumun önüne geçilebilmesi için uygulanabilecek basit ses izolasyonu çözümleri bulunmaktadır.

Çoğu zaman alçıpan bölme dediğimiz panel duvarlar yardımı ile bölmeler birbirinden ayrılabilmektedir. Bu bölmelerin arasına yalıtımı ve ses izolasyonunu sağlaması amacı ile taş yünü konularak panelin çeper kalınlığı arttırılmaktadır. Ancak bu durum tek başına yeterli bir çözüm olmadığından yukarıda bahsi geçen ses izolasyon sorunları engellenememektedir.

Ses İzolasyonunda Priz Kasalarının Önemli

Sıklıkla elektrik tesisatının yapısal kablolaması da bu işe dahildir. Yöntemin kolay olması nedeni ile priz kasaları ve bağlantıları söz konusu alçıpan bölmeler içerisine gömülen priz kasaları vasıtası ile yapılmaktadır. Atlanan husus ise söz konusu priz kasalarının ses izolasyonu sunup sunmadığıdır.

Uluslararası standartlar gereği bir priz kasası gereken ses izolasyonu değerlerini karşılayacak şekilde üretilmek zorundadır. Bu değerlere göre söz konusu alçıpan priz kasasının duvar geçişlerinde 77 dB’ye kadar ses yalıtımı sağlaması gerekmektedir. Söz konusu değer 7,5 metre uzaklıktaki bir otomobilin gürültüsüne eş değer olarak kabul edilmektedir.

İyi Bir Ses İzolasyonu Yapının Değerini Arttırır

Ses izolasyonun sadece toplu yapılar için değil, bizler için hayati önem taşıyan evimiz içinde önemli bir kriterdir. Yapılan araştırmalarda bir yapının değerini belirleyen özellikler arasında yüksek bir oranla ses izolasyonu da yer almıştır. Araştırmaya katılanların %94’ü iyi bir ses izolasyonu ve yalıtımın oldukça önemli olduğunu, %57’den fazlası ise çok önemli olduğunu belirtmiştir.Konuyu dikkate alan KAISER ELEKTRO gibi firmalar yıllardır bu hususları dikkate alacak şekilde çalışmalar yapmakta ve ürünlerini geliştirmektedir. Basit görünen ancak uygulandığı alanlarda fark yaratan çözümleri ile KAISER ELEKTRO hakkında daha fazla bilgi alabilmek için marka sayfamızı ziyaret edebilir ve KEŞFET butonu ile ürün kataloğunu indirebilirsiniz.

Ürünlerin seçiminde yardımcı olabilmemiz adına bizlere aşağıdaki telefon ve mail adresimizden ulaşabilirsiniz.

[email protected]

+902163225050