TurkishArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Elektrik Bağlantılarında Kullanılan Hidrofobik Jel Bağlantı Teknolojisi Nedir?

Elektrik Bağlantılarında Kullanılan Hidrofobik Jel Bağlantı Teknolojisi Nedir?
21.07.2020
204

Kimyada hidrofobinin geçerli tanımı yunanca iki kelimenin birleştirilmesi ile elde edilmiş, mana olarak ise “molekülün sudan kaçınma özelliği” olarak tanımlanmıştır. Peki elektrik bağlantılarında çığır açan, bir başka deyişle kablo yalıtımı ve bağlantılarının yöntemini değiştiren hidrofobik jel bağlantı” teknolojisi nedir?  Ne işe yarar? Gelin örnekleri ile birlikte bakalım.

Hidrofobik elektrik bağlantısının yapı taşı, Arşimet’in teoremine benzer sayılabilecek bir şekilde “suyun itme gücünü” kullanır. Özel kimyasal karışımlı jel bağlantı sistemlerinin özünü oluşturan hidrofobik jel kimyasallar, bağlantının sıkıca sarılmasını ve suyun bağlantı içerisine nüfus etmesinin önüne geçilebilmesine olanak sağlar. Farklı sıcaklık aralıklarında rahatlıkla çalışabilen hidrofobik jel bağlantı sistemleri, operasyonal olarak -60 ila +200 derece arasındaki değerlerde bile elektriksel sürekliliklerini rahatlıkla koruyarak, gerekli olan güvenlik kriterlerinin eksiksiz olarak sağlanmasını garanti altına almaktadır.Kablonun yalıtımını sağlamak ya da başka bir deyişle kablo bağlantısının gerekli şekilde korunduğundan emin olmak, basit görünen ancak hayati öneme sahip bir güvenlik kriteridir. Yapılan bir araştırmada, zorlu koşullar altında yaşanan cihaz arızalarının neredeyse %80 oranla bağlantı kaynaklı olduğu tespit edilmiştir.

Hayati öneme sahip sistemlerin çalışmasına engel olan, pahalı cihazların kablo yolu üzerinden yürüyen su, nem vb. nedenler ile arızalanmasına sebebiyet veren söz konusu durumlar, günümüzde çeşitli iş gücü ve zaman kayıplarının en önemli nedenleri arasında sayılmaktadır. Birçok üretici bu durumların yaşanması nedeni ile markasının gördüğü zararın farkında olarak hidrofobik jel bağlantı sistemlerini artık ürünlerinin bir parçası olarak önermekte ve hatta ürünlerinin montaj kitleri ile birlikte son tüketiciye sunmaktadır.

Elektrik bağlantısı içeren tüm bu sistemlerin yaşam kaliteleri ve ömürleri dikkate alındığında, hidrofobik jel bağlantı malzemelerinin sağladığı avantajlar zaman içerisinde daha iyi anlaşılabilmektedir. Ömürsüz olmaları nedeni ile yapılarını uzun yıllar koruyan hidrofobik jel bağlantı aksesuarları, müdahale imkânı veren yapıları sayesinde klemens vb. çeşitli bağlantı aksesuarları ile birlikte uyum içerisinde rahatlıkla kullanılabilmektedir.Hızlı kurulum ve güçlü koruma sunan hidrofobik hazır jel dolgu sistemleri hakkında 1995 senesinden beri hizmet vermekte olan İtalyan RAYTECH firması hakkında daha detaylı bilgi almak için bu linke tıklayabilir ve genel kataloğumuzu indirebilirsiniz.

Ayrıca Youtube kanalımıza üye olarak ya da Linkedin sayfamız üzerinden bizlere ulaşarak çeşitli uygulama videolarımıza da göz atabilirsiniz.

Elektrik bağlantılarınızın güvenliğini sağlamak ve hidrofobik jel bağlantı kimyasalları hakkında daha fazla bilgi almak adına bizler ile iletişim sayfamızdaki formu doldurarak irtibata geçebilirsiniz.