TurkishArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Jel Konnektör Teknolojisinin Elektronik Dünyasındaki Rolü

Jel Konnektör Teknolojisinin Elektronik Dünyasındaki Rolü
09.09.2023
83

Jel konnektörler ya da bilinen başka bir adıyla jel bağlantı sistemleri hazır ürün grupları olan klemensler ile uyum içerisinde çalışacak biçimde tasarlanmış ürünlerdir. Temel düzeneğin çalışma prensibi, klemens ile bağlantısı sağlanmış noktanın jel içerisinde hapsedilerek IPx8 / IP67 / IP68 ya da IP69K sınıfında korumanın sağlanması ilkesine dayanır. Bu yüzden aslında bu iki ürün bazen hibrit ismi olan jel klemens olarakta adlandırılabilmektedir.

Elektrik bağlantısının güvenli biçimde yapılması esnasında Jel konnektörler ile tırnaklı klemenslerin birlikte kullanımı en etkin çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır. Tırnaklı klemensler etkin bir biçimde kabloyu sıkıca tutarken, jel konnektör sayesinde kablo yolu ve klemensin jel ile kaplanarak etkin ve güvenilir bir biçimde korunması sağlanmaktadır. Jel ile klemens artık iç içe geçmiştir ve bağlantımız artık jel klemens olarakta adlandırılabilmektedir.

Jel konnektörlerin yapısal özellikleri de söz konusu ürünlerin kalitesini etkileyen önemli faktörlerdendir. Jelin kalitesini belirleyen silikon ve kimyasal içerik, reçine bazlı ürünlere kıyasla ömürsüzdür. Reçine bazlı tek kullanımlık ürünler olası bir sistem kontrolü esnasında söz konusu jel konnektörün değiştirilmesini zorunlu kılarken, silikon bazlı kaliteli jeller sayesinde sistem kontrolü tekrar tekrar yapılabilir. Şeffaf kapakçıklı hazır dolgulu jel konnektör üzerinden bağlantı kalitesi gözlenebileceği gibi, gerek duyulduğu takdirde jel konnektör açılarak klemensin jelden kolayca ayrılabilmesi ve kontrolü sağlanarak tekrar geri takılabilmesi Raytech Türkiye’nin sunmuş olduğu gelbox, happy box, fred ve barney serileri ile mümkündür.

Sektöründe lider, jel bağlantı sistemleri ve jel konnektör pazarının mucidi konumunda bulunan İtalya Raytech firması, Dünya çapında 36 farklı ülkede faaliyetlerini 1995 senesinden beri sürdürmektedir. Jel konnektörün en önemli parçasını oluşturan jel kalitesini en üst seviyede tutan ve kendi bünyesinde Milano’daki tesislerinde üreten firmamız, jelin kalitesini belirleyecek hassas içerik ve kimyasalları en doğru kombinasyonlar ile bir araya getirmektedir.

Kalite standartları çerçevesinde gerekli olan testlerin tamamını akredite laboratuvarlara yaptıran Raytech, ürünlerin tamamı için gerekli olan güvenlik testlerini hassasiyetle uygulamaktadır. Bu sayede sahip olduğu jel konnektör ve jel bağlantı ekipmanları pazarındaki lider marka kimliğini başarıyla sürdürmekte, yenilikçi çözümleri ile bu pazarı geliştirmeye devam etmektedir.

Jel konnektör, jel bağlantı çözümleri, IP koruma vb. alanların tamamında ihtiyacınıza uygun çözümleri Raytech Türkiye çatısı altında Türk tüketicisi ile buluşturan Alist Limited, ihtiyaca uygun proje çözümlerini yerinde inceleyerek gereken adımların hızlıca atılması için sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır. Bizlere [email protected] adresinden ya da 02163225050 numaralı telefonumuzdan her zaman ulaşabilirsiniz.

Değerleriniz değerlerimizdir! Onları korumak Raytech Türkiye ve Alist Limited olarak bizim ortak önceliğimizdir.