TurkishArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Jel Konnektör Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Jel Konnektör Nedir, Nerelerde Kullanılır?
13.08.2023
148

Elektrik bağlantılarının yalıtımı ve korunmasında kullanılan jel konnektörler, ülkemizde Raytech Türkiye çatısı altında faaliyet göstermekte olan Alist Limited firmasının çözüm ortaklığında 2017 yılından beri tercih edilmekte ve birçok prestijli projede güvenle kullanılmaktadır.

Elektrik bağlantı noktalarının suya, toza, neme vb dış ortam koşullarının tamamına karşı korunmasında kullanılan jel konnektörler, İtalyan Raytech firmasının 1995 senesinden beri geliştirdiği jel bağlantı çözümleri teknolojisi ile Dünya çapında çığır açmış ve geçmişte yaşanan birçok aydınlatma ekipmanı arızasının önüne geçmeyi başararak, tüketicilerinin Dünya çapında Raytech markasına olan güvenini her geçen gün daha da güçlü bir konuma getirmiştir.

Jel konnektörler, jel bağlantı ekipmanları, IP koruma sınıfları vb. alanlarda sektörünün lider firması konumunda bulunan İtalyan Raytech firması, ülkemizdeki faaliyetlerini tek yetkili distribütörlük anlaşması altında Alist Limited firması ile sürdürmektedir. Ürün grubu kapsamında sunduğu hazır dolgulu jel bağlantı ekipmanları olan HAPPY serisi, gelbox ürün grubu, barney, fred, magic power gel vb çeşitlendilmiş ürün gamı ile Raytech Türkiye projelerin ihtiyacına uygun jel konnektörleri tüketiciler ile hızlıca buluşturmakta ve elektrik bağlantısından kaynaklı yaşanabilecek sorunların uzun soluklu olarak önüne geçmektedir.

Özellikle jel konnektör sistemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi elektrik bağlantısının sürekliliğinin sağlanabildiğinden emin olabilmektir. Piyasada yer alan bas çek tarzı hazır dolgulu ucuz ürünler, içerisinde barındırdıkları az miktarda jel nedeni ile zaman içerisinde hızlıca deforme olarak ürün güvenliğini riske atabilmektedir. Çalışma sıcaklık aralığı olarak tehlike arz edebilen bu tarz ucuz ürünler tam da bu yüzden 1,5 mm2 kablo kesiti ile sınırlandırılmış olup, asıl ihtiyaç duyulan 2,5 mm2 kesit ve üzeri elektrik bağlantılarında güvenlik riski oluşturacaklarından asla tercih edilmemektedir.

Doğru jel konnektör seçiminde söz konusu ürüne ait teknik föylerin detaylı olarak incelenmesi güvenlik gerekçesi ile bu yüzden özellikle önerilmektedir. IPx8 / IP67 / IP68 ya da IP69K sınıfında korumanın jel konnektör tarafından sağlanıp sağlanmadığının kontrolüne ise bundan sonraki aşamada dikkat edilmelidir.

Jel konektörler elektrik bağlantılarının korunmasında ve ürünlerin ömrünün uzamasında son derece büyük öneme sahiptir. Kullanılan klemensin, jel box ya da hazır jel dolgulu kutular içerisine yatırılması ve güvenilir tırnaklı mekanizması sayesinde bağlantıyı kendi içerisinde hapsedebilmesi önemlidir. Jel konnektör kapakları kitlendiğinde jel bir miktar dışarı taşmalı ve kablo geçiş noktalarında girebilecek su vb dış ortam koşullarına dirençli halde olmalıdır. Bu yüzden bağlantının korunmasında görev yapacak jel konnektör ya da jel bağlantı ekipmanlarının iç bünyelerinde bol miktarda izolasyon jellerini içermeleri gereklidir.

Jel konnektör, jel bağlantı çözümleri, IP koruma vb. alanların tamamında ihtiyacınıza uygun çözümleri Raytech Türkiye çatısı altında Türk tüketicisi ile buluşturan Alist Limited, ihtiyaca uygun proje çözümlerini yerinde inceleyerek gereken adımların hızlıca atılması için sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır. Bizlere [email protected] adresinden ya da 02163225050 numaralı telefonumuzdan her zaman ulaşabilirsiniz.

Değerleriniz değerlerimizdir. Onları korumak Raytech Türkiye ve Alist Limited olarak bizim önceliğimizdir.