TurkishArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Termoplastik Buat İle Kamera Bağlantılarınız Ne Kadar Güvende?

Termoplastik Buat İle Kamera Bağlantılarınız Ne Kadar Güvende?
19.10.2018
121

Teknolojinin gelişmesi ile artık evlerimizin bile akıllandığı dönemler yaşamaktayız. Tabii ki bu gelişimin getirdiği elektriksel ve donanımsal ekipmanın aynı oranda korunabilmesi de artık önemli ve dikkat edilmesi gereken kriterlerden biri olarak hayatımıza girmiş bulunuyor.

Dış Mekan Kamera Bağlantıları

Çoğu zaman sahip olduklarımızı korumak ya da yaşanacak daha büyük sorunları engellemek amacı ile kamera sistemleri kuruyor ve bağlantılarını termoplastik kutular içerisinde muhafaza edebiliyoruz. Özellikle dış mekan bağlantılarında kullanılan kamera sistemlerinin IP sınıfına uygun ve daha pahalı sistemler olmasının gerekliliği de bu yaşanan doğal sürecin bir sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki çoğu zaman ciddi maliyetler ödediğimiz bu kamera sistemlerimizin doğru şekilde korunmasını sağlayabiliyor muyuz?

Jel İzolasyon Dolgu ile Bağlantının Korunması

Örneğin bir dış mekan kamera tesisatında gerekli olan yapısal kablolamanın korunması amacı ile termoplastik buat kutuları içerisinde kablo bağlantılarının sonlandırma işlemleri yapılmaktadır. Çoğu zaman kameranın hemen altındaki direğe ya da yakınındaki bir duvara sabitlenen bu buatın içerisine, sahip olduğu IP korumaya rağmen su sızmakta ya da toz, kir vb. dış ortam koşulları nüfus edebilmektedir. Bağlantı için hayati olan bu ortamın zarar görmesi neticesinde ise yüksek maliyetli kamera cihazlarının kısa sürede arızalanması gerçekleşebilmektedir. İşte bu durumun önüne geçilebilmesi amacı ile Dünya çapında kullanılan özel jel izolasyon dolgu malzemeleri bulunmaktadır.

Kameraya ait kablo bağlantılarının yapıldığı termoplastik buatların içerisine dökülerek jöle kıvamını alan ve buat içerisinde kalan kablolamanın yüzeyini tamamen örterek gereken korumayı en üst seviyede sağlayan jel izolasyon dolgu malzemeleri sayesinde artık bağlantının güvenilir bir biçimde uzun soluklu olarak sağlanabilmesi mümkün olabilmektedir.

Jel İzolasyon Dolgu Malzemelerinde Kalite Standartları ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

İtalyan RAYTECH firması tarafından 1995 yılından başlayarak geliştirilen jel izolasyon dolgu malzemeleri IMQ laboratuvarlarında bu dış ortam koşullarının tamamı dikkate alınacak şekilde üretilen ve toksik madde ihtiva etmeyen özel ürünler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Aynı zamanda müdahale imkanı da veren jel izolasyon dolgu malzemeleri, istenildiği vakit sökülerek bağlantıya müdahale imkanı vermekte ve işlem sonrasında uygulama alanına tekrar yerleştirilerek ilgili korumasını sürdürmeye devam edebilmektedir.

-60 ila +200 derece arasındaki sıcaklık farklılıklarından etkilenmeden elektriksel sürekliliği güvenli bir biçimde sağlamaya devam eden jel izolasyon dolgu malzemeleri hakkında daha detaylı bilgi alabilmek ve kamera sistemlerinizin bağlantılarını korumak için ilgili ürün kataloğumuzu aşağıdaki linkten inceleyebilir, uygulama videolarımız ya da diğer talepleriniz için bizlere her zaman ulaşabilirsiniz.

Raytech Jel Ürünler Kataloğu

Ürünlerin seçiminde yardımcı olabilmemiz adına bizlere aşağıdaki telefon ve mail adresimizden ulaşabilirsiniz.

[email protected]

+902163225050