TurkishArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Radyasyon Dayanımlı Anahtar-Priz Kasaları Nerelerde Tercih Edilmelidir?

Radyasyon Dayanımlı Anahtar-Priz Kasaları Nerelerde Tercih Edilmelidir?
23.10.2018
110

Nükleer tesisler başta olmak üzere, hastane vb. alanlardaki radyasyon tehlikelerine karşı çeşitli türde koruyucu ekipman ve malzemeler kullanılmaktadır. Çoğu zaman farkına varmadığımız X-Ray üniteleri vb. kontrol odalarında ise bu durumun ortaya çıkması ile gelişebilecek sağlık sorunlarının tamamıyla bertaraf edilebilmesi hayati önem taşımaktadır.

Günümüzde radyasyon etkisine karşı en etkin koruma yöntemi olarak kurşun panel bölmeler kullanılmaktadır. Çoğunlukla hastanelerde X-Ray cihazlarının olduğu odalarda gördüğümüz kalın kapılar ya da duvar kaplamaları bunlar arasında yer almaktadır.

Duvar Geçişleri ve Radyasyon Etkisi

Çoğu zaman göz ardı edilen ise bu duvar geçişlerinde tercih edilen anahtar-priz kasaları radyasyona karşı ne denli koruma sunup sunmadıklarıdır. Birçok anahtar ve priz ürün grubu gerekli elektrik tesisat ihtiyacı için duvar geçişlerinden faydalanmaktadır. Tesisatın çekimi esnasında iki duvar bölmesi arasında gerekli izolasyon yapılmasına rağmen, anahtar-priz kasası yerleşimi için bir panç yardımı ile delik açılmaktadır. Bu deliğin içerisine yerleştirilen anahtar-priz kasası işte bu radyasyon dayanımını sağlayacak yapıda olması zorunludur.

Standartlar Ne Diyor?

Uluslararası koruma standartları arasında yer alan RöV (X Işını Yönetmeliği) ve DIN 6812 uyarınca, hastaların sağlığının korunmasında uygulanması gereken yapısal korunma kriterleri arasına, priz ve anahtar kasalarının radyasyona dayanımlı priz kasaları ile yalıtımının sağlanması da geçtiğimiz günlerde eklenmiştir.

X-Ray ışınlarının olası zararlı etkilerini azaltmak için tasarlanan ve Alman KAISER ELEKTRO firması tarafından geliştirilen radyasyona dayanımlı priz kasaları hakkında daha fazla bilgi alabilmek için marka sayfamızı ziyaret edebilir ve KEŞFET butonu ile ürün kataloğunu indirebilirsiniz.

Ürünlerin seçiminde yardımcı olabilmemiz adına bizlere aşağıdaki telefon ve mail adresimizden ulaşabilirsiniz.

[email protected]

+902163225050