TurkishArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Kısa Kablo Rakoru ve Kullanım Alanları

Kısa Kablo Rakoru ve Kullanım Alanları
23.04.2018
116

Daha önceki yazımızda da değinmiş olduğumuz gibi kabloların güvenilir bir biçimde giriş ve çıkışlarının yapılmasında, uygun kablo rakoru kullanımı oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Değişik kablo çaplarının bağlantılarında, ortam koşullarının gerektirdiği IP korumanın sağlanabilmesi gerekmektedir. Bu yazımızda da kısa kablo rakoru (compression gland) ve kullanım alanları hakkında bilgi vereceğiz.

Kablo rakoru kullanımı çoğunlukla kir, toz, nem ve suya karşı sızdırmazlık sağlaması amacı ile tercih edilmekte olan özel ürünlerdir. Koruma değerinin en az IP68 sınıfına uygun olması, kabloyu saran kısmın kaliteli contadan üretilmiş ve EN 62444 standartı uyarınca test edilmiş olması da aranan başka özellikler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Teknolojinin gelişimi ile birlikte kablo rakoru kullanımı hayatımızda daha fazla yer tutmaya başlamıştır. Bunun en önemli nedenlerinden bir taneside EMC dediğimiz Elektromanyetik Uyumluluk kriterleridir. Başta askeri projeler olmak üzere, hassas teknolojik cihazların birbiri ile uyum içerisinde çalışmak zorunda olmaları nedeni ile, söz konusu EMC değerlerini sağlayabilen özel kablo rakoru ve türevlerinin kullanımı gittikçe daha büyük önem arz etmektedir.

Küçülen boyutlar ve elektronik ihtiyaçların beraber karşılanması amacı ile dizayn aşamasından başlayarak hem ihtiyaçları karşılayan hem de yer kaplamayan bağlantı ekipmanlarına olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır.Bu ihtiyacı karşılamak amacı ile üretilen kısa kablo rakoru ekipmanları ile, yassı kablolardan başlayarak gerek duyulabilecek düşük ölçekli sıkıştırma aralıklarının güvenilir bir biçimde (sızdırmazlık kriterlerine uygun olarak) sağlanması mümkün olabilmektedir.

Yüksek sıcaklık farklılıkları gerektirecek özel ortamlar dahil (-60’dan +180 dereceye kadar) kullanılabilen kısa kablo rakoru ekipmanları ile M8’den başlayarak M63 ölçülerine kadar, 2 mm ila 49 mm arasındaki ölçülerde kabloların güvenilir bir şekilde sabitlenmesi sağlanabilmektedir.

Az yer kaplaması ve kompakt tasarımı sayesinde 10 mm ile 16,5 mm arasında montaj yüksekliğinde temin edilebilen WISKA ShotGLAND kısa kablo rakoru ekipmanları, kullandıkları özel silikon conta yapısı ile yüksek sıcaklıklarda dahi herhangi bir deformasyona maruz kalmadan işlevsellerini sürdürmektedir.

Aynı zamanda DIN 89345 standartına uygun özel topraklama konilerine sahip versiyonları ile, elektronik hassasiyeti yüksek projelerin vazgeçilmez ürünleri olabilen WISKA ShotGLAND kısa kablo rakoru ve ekipmanları hakkında daha detaylı bilgiye aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

WISKA Kablo Rakoru Kataloğu

Ürünlerin seçiminde yardımcı olabilmemiz adına bizlere aşağıdaki telefon ve mail adresimizden ulaşabilirsiniz.

[email protected]

+902163225050