TurkishArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

IP Korumada Yenilikçi Jel Teknolojisi: Magic Gel

IP Korumada Yenilikçi Jel Teknolojisi: Magic Gel
25.04.2018
134

Daha önceki yazımızda da değinmiş olduğumuz gibi, elektrik tesisatlarının ve bağlantı ekipmanlarının toz, kir, nem ve su gibi dış etkenlere karşı korunmasında tercih edilmekte olan birçok farklı izolasyon yöntemi bulunmaktadır. Bunlardan en yenisi olarak kabul gören jel teknoloji, kullanıldığı alanlar için gerekmekte olan IP korumayı, cihazların işleyişine herhangi bir zarar vermeden sağlayabilen yenilikçi bir çözüm olarak kabul edilmektedir.

Protolin kullanımı gibi çağa ayak uydurmakta zorlanan eski tip çözümlerin yerini kısa sürede almış olan jel teknoloji sayesinde, sistemlerin müdahale edilebilir olmaları da sağlanabilmektedir.

Geniş çalışma sıcaklığı aralıkları ve toksik olmayan yapısı sayesinde elektronik komponentlerin ömürlerini de uzatan jel teknoloji, müdahalesi kolay yapısı sayesinde kolaylıkla sökülebilmekte ve sonrasında tekrar kullanılabilmektedir.

Protolin kullanımının yarattığı sertleşme ve taşlaşma gibi negatif etkilerin hiçbir aşamada gözlemlenmediği jel teknoloji, ömürsüz yapısı sayesinde kullanıldığı noktalarda uzun soluklu hizmet edecek şekilde tasarlanmıştır.

Jel teknoloji ile koruması sağlanmakta olan sistemlerde eski tip çözümlerin (protolin vb) kullanımından kaynaklanabilecek deformasyonlar hiçbir surette meydana gelmemektedir.

Uygulamanın yapıldığı alana yapılan ikincil ve sonrasındaki müdahalelerde kolaylıkla sökülebilen jel teknoloji, müdahalenin ardından el yardımı ile malzemenin üzerine tekrar kapatılarak, daha önceden sunmakta olduğu IP korumayı güvenle sağlamaya devam edebilecektir.Başta dış mekan aydınlatmacıları, kameracılar, havuz ve peyzaj mimari gibi alanlarda tercih edilmekte olan jel teknoloji, yaygın olarak sinyalizasyon ve endüstriyel alanlarda da tercih edilmekte olan özel ürünler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hazır 1000 ml’lik kutular içerisindeki 2 farklı kompanent halinde gelmekte olan Magic Gel sistemler sayesinde, ihtiyaca uygun miktarda solüsyon karışımı hazırlanarak uygulaması yapılabilen jel teknoloji, kısa sürede optimum kıvamına ulaşarak gereken korumayı sunmaktadır.

Tamamen toksik olmayan malzemeden üretilen Magic Gel sistemler, -60 ila +200 derece arasındaki kullanım sıcaklık değerleri ile de ürünlerin ihtiyaç duyacağı optimum çalışma aralıklarını fazlasıyla karşılayabilmektedir. UV dayanımı ve çamura karşıda gerekli korumayı sunan jel teknoloji ve Magic Power Gel sistemler sayesinde IMQ standartına uygun IP68 koruma değerleri de başarılı bir şekilde sağlanabilmektedir.

Doğa dostu yapısı ile çevreyi koruyan ve atıksal zararlara sebebiyet vermeden defalarca kullanabilen jel teknoloji, IP korumanın ihtiyaç duyulacağı her alanda gerekli çözümlerin başarılı bir şekilde üretilebilmesini mümkün kılmaktadır.

Raytech firması tarafından geliştirilen Magic Power Gel ve Hazır Jel Bağlantı Kutuları hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilmek adına aşağıdaki linkimize tıklayabilirsiniz.

Raytech Jel Ürünler Kataloğu

Ürünlerin seçiminde yardımcı olabilmemiz adına bizlere aşağıdaki telefon ve mail adresimizden ulaşabilirsiniz.

[email protected]

+902163225050