TurkishArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Gıda Tesislerinde HACCP Standartı Gereği Paslanmaz Tel Kafes Kanal Kullanımı

Gıda Tesislerinde HACCP Standartı Gereği Paslanmaz Tel Kafes Kanal Kullanımı
23.04.2018
124

Bir önceki yazımızda değindiğimiz HACCP standartı (Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi) ve Paslanmaz Tel Kafes Kanal sistemlerinin kullanımının önemini daha detaylı olarak burada incelemeye çalışacağız.

Yapısı gereği paslanmaz çelikler anti bakteriyel özelliktedir ve ağır dış ortam koşullarına maruz kalsalar dahi bunların üstesinden kolaylıkla gelebilirler. Basınçlı su ile temizlenebilir olmaları nedeni ile paslanmaz çelikler, hijyen standartları için bulunmaz bir nimet olarak kabul edilirler.

Üretimden, depolamaya birçok alanda tercih edilen paslanmaz çeliklerin kullanım alanlarında bir tanesi de kablolama ve alt yapı malzemelerinin bulunduğu alanlardır.

Özellikle tavandan giden ve üretimin yapıldığı makinalara inen elektrik bağlantılarında Paslanmaz Tel Kafes Kanal sistemleri, uluslararası standart olan HACCP uyarınca tercih edilmekte ve kullanılmaktadır.

Eksiz kablo çekim metodu ve IP69K dayanımlı kablo rakorları ile bağlantıları yapılan sistemlerin taşınmasında özel geçmeli sistem, ek elemanı gerektirmeyen Paslanmaz Tel Kafes Kanal sistemleri kullanılmaktadır.

Paslanmaz Tel Kafes Kanal sistemlerinin yapısı gereği kabloların taşındığı bu sistemler, son derece açık ve temizlenmesi kolay yapıda üretilmektedir. Üretim aşamasında tercih edilen robotik kaynak ve lazer kesim metodları ile dirençleri ve taşıma kapasiteleri arttırılan bu sistemler, ihtiyaca uygun kablolamanın mikroorganizma, bakteri ve haşerat oluşumlarına engel olacak şekilde taşınabilmesine olanak sağlamaktadır.

Söz konusu Paslanmaz Tel Kafes Kanal sistemlerinin montajında ek elemanı gerektirmeyen ürünlerin kullanımı önerilmektedir. Bunun sebebi olarak bağlantı noktalarında oluşabilecek gıda artıkları, kir, toz vb kalıntıların zaman içerisinde sebebiyet verebileceği olumsuz koşullar gösterilmektedir.Açık sistemlerin en önemli özellikleri, basınçlı su yardımı ile düzenli olarak temizlenebilir yapıda olmalarıdır. Aynı zamanda haşerat vb oluşumların tutunabileceği yüzeylerin az olması nedeni ile yuvalanma faaliyetlerinin oluşması da bu tarz sistemlerde mümkün değildir.

Geçmişte tercih edilen kapalı ve deliksiz sistemlerin aksine Paslanmaz Tel Kafes Kanal sistemlerde, haşerat ve bakteri oluşumunun önüne geçilebilmesi mümkündür. Kapalı sistemlerin içerisinde yuvalanan türlü mikroorganizmalar ve haşeratlar kablolara zarar verdikleri gibi bir işletme için elzem olan hijyen standartlarının da bozulmasına sebebiyet verebilmektedir.

HACCP standartı uyarınca bu yüzden, üretim alanlarının yanı sıra depolama alanlarında da Paslanmaz Tel Kafes Kanal sistemlerin kullanımı önerilmektedir.

Paslanmaz Tel Kafes Kanal sistemleri üzerine daha detaylı bilgi almak adına aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Valdinox Tel Kafes Kanal Sistemleri Kataloğu

Ayrıca ürünlerin eksiz bağlantı metodlarını izleyebilmek adına aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.Ürünlerin seçiminde yardımcı olabilmemiz adına bizlere aşağıdaki telefon ve mail adresimizden ulaşabilirsiniz.

[email protected]

+902163225050