TurkishArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Elektrik Bağlantıları Böcek Saldırılarına Karşı Nasıl Korunur?

Elektrik Bağlantıları Böcek Saldırılarına Karşı Nasıl Korunur?
30.04.2018
600

Kablolamanın yaygın bir şekilde kullanıldığı günümüzde sistemlerin güvenilir bir şekilde sürekliliklerini sağlamaları içinde alternatif ürünler üretilmekte ve hızlıca hayatımıza girmektedir.

Özellikle dış ortam koşullarının gerektirdiği, toz, kir, nem vb. durumların yarattığı tahribatların önüne geçilebilmesi için çeşitli jel bağlantı ekipmanları kullanılmaktadır.

İzolasyon anlamında ihtiyaç duyulan korumayı sağlayan bu bağlantıların yanı sıra, haşerat ve böcek saldırılarına karşıda gerekli korumanın sağlanabilmesi önemlidir.

Yapılan araştırmalarda, kablo bağlantılarında meydana gelen arızaların birçoğunun böcek yuvalanmaları veyahut haşerat saldırıları neticesinde gerçekleştiği tespit edilmiştir.

Bu tarz yuvalanmaları engellemek amacı ile giriş ve çıkışların olduğu alanların özel kauçuk dolgu malzemeleri ile kapatılması önerilmektedir. Başta boru girişleri ve buat bağlantıları olmak üzere, kablolamanın yapıldığı alanların tamamında uygulaması oldukça kolay olan “Galactic Animal Barrier” kullanımı ile böcek ve haşerat saldırılarının etkin bir şekilde engellenebilmesi mümkün olabilmektedir.

Raytech firmasının 23 yıldır sahip olduğu bilgi ve birikimin neticesinde doğmuş olan “Galactic Animal Barrier” tam da bu ihtiyaca uygun olarak üretilen iki farklı kauçuk malzemenin birbiri ile birleştirilmesi metodu ile hazır hale gelmekte olan özel bir dolgu malzemesi olarak karşımıza çıkmaktadır.Karınca, arı, hamam böceği vb her türlü haşeratın girebileceği deliklerin tamamını etkin bir şekilde kapatarak koruma sağlayan “Galactic Animal Barrier”, iki farklı kutu içerisinde gelen beyaz ve mavi renkteki kompenentlerin birleştirilmesi metodu ile koruyucu kauçuk malzemeye dönüşmektedir.

Toksik madde içermeyen ve herhangi bir raf ömrüne sahip olmayan “Galactic Animal Barrier” birleştirildikten 2 dakika sonra hazır hale gelmektedir. Giriş ve çıkış noktalarındaki kabloların üzerine el yardımı ile kolayca uygulanan “Galactic Animal Barrier”, kısa sürede kablonun şeklini alarak gerekli korumayı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Sökülebilir yapısı sayesinde sonradan yapılacak müdahalelere de imkan veren “Galactic Animal Barrier” ile bağlantıların zarar görmeden yeniden düzenlenebilmesi de mümkün olabilmektedir.

Toplamda 250 g olacak şekilde iki farklı kutunun beraber paketlendiği ambalajı ile gelmekte olan “Galactic Animal Barrier”, sağladığı etkin koruma sayesinde sistemlerinizin güvenliğini bir üst seviyeye taşırken, ömürlerini de uzatarak maliyet ve zaman anlamında sizlere önemli kazanımlar sunacaktır.

Raytech Ailesinin 23 yılı aşkın süredir ürettiği yenilikçi jel bağlantı sistemleri ve kauçuk koruma ekipmanları hakkında daha detaylı bilgi alabilmek adına aşağıdaki linkimize tıklayabilirsiniz.

Raytech Kataloğu

PCB kartların korunması ile ilgili makalemizi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Ürünlerin seçiminde yardımcı olabilmemiz adına bizlere aşağıdaki telefon ve mail adresimizden ulaşabilirsiniz.

[email protected]

+902163225050