TurkishArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Doğru Anahtar-Priz Kasası Tercihi Elektrik Tesisatınızın Ömrünü Uzatır

Doğru Anahtar-Priz Kasası Tercihi Elektrik Tesisatınızın Ömrünü Uzatır
23.10.2018
227

Anonim bir söz olmasına rağmen bir çok kişi tarafından benimsenmiş “Ucuz mal alacak kadar zengin değilim“ sözünün gündelik yaşamımızdaki yansımalarından bir tanesi de yaşam alanlarımız olarak karşımıza çıkmaktadır.

Artık yapıların birçoğunda, tercih edilen malzemelerin projenin satış aşamasından itibaren “marka listesi” adı altında sunulması bir gereklilik olmuştur. Konut alımı esnasında bir projenin sağlayacağı fiyatların aynı zamanda malzeme kalitesi ile desteklenmesi tüketici açısından özellikle tercih edilen bir durum haline gelmiştir.

Kaliteli Malzeme Kullanımı Avantaj Sağlar

Yapıların ömrünü uzatan kaliteli marka ve iyi işçilik gibi kriterler, inşaat ya da taahhütçü firma için gerekli olan referans listelerinin de daha başarılı bir biçimde oluşturulabilmesi açısından önem taşımaktadır. Geçmişten bugüne kendini yeniliklere uygun olarak geliştiren ve kaliteli malzemeler tercih eden firmaların zaman içerisinde pazardan aldıkları payın arttığı bir gerçektir. Yapıların ömürlerini uzatabilecek bu tarz çözümler bu yüzden birçok yatırımcının artık üzerinde hassasiyetle durduğu konular arasında yer almaktadır.

Elektrik Tesisatında Fark Yaratan Çözümler

Binaların ana iskeletinde önemli bir yer tutan elektrik tesisat çekim işlemi de işte bu yüzden oldukça önemli bir konudur. Tesisatın doğru kablolama alt yapısı ile kaliteli ekipman kullanımı neticesinde çekilmesi, kullanılacak sistemlerin sağlığına direk etki edeceği gibi, yapıların ömrünü de uzatacaktır.

Özellikle anahtar ve priz gruplarının doğru seçilmesi, uygun kaliteli priz kasaları ile kombinlenmesi, bu ürünlerden kaynaklı ilerde yaşanacak can sıkıcı sorunların doğmasını engelleyecektir.

Priz Kasası Fark Yaratır

Anahtar ya da priz yerleşiminde tercih edilen ve duvar ile priz arasındaki bağlantının yapılmasında kullanılan priz kasalarının kalitesi önemlidir. Halojen gazlardan arındırılmış ve kızgın tel testine tabii sertifikasyonları yapılmış priz kasalarının, uluslararası standart olan DIN EN 60670 uyarınca gerekli kriterleri sağlaması, elektrik tesisatının doğru bir biçimde sürdürülebilir olması açısından oldukça değerlidir.

Söz konusu priz kasalarının arkasında hazır halde gelen kablo yerleşim noktaları farklı kesitlere uygun olabilecek şekilde kombinasyonlar içermeli, istenildiği takdirde spiral boru vb. güvenlik arttırıcı kablo kılıfları ile birlikte elektrik bağlantısının yapılabilmesine imkan tanımalıdır.

Priz kasalarının duvar ile tutuşunu sağlayan tırnakları, montajı kolaylaştıracak ve tutuşu en etkin şekilde arttıracak biçimde olmalı, özel vidalama tekniği ile duvara sıkıca ve çıkmayacak biçimde sabitlenebilir olmalıdır. Bu sayede anahtar priz ünitesi doğru bir biçimde priz kasasına sabitlenerek güvenli ve uzun soluklu bir tesisat kullanımı sağlanacaktır.Bu konuda uzman olan ve yaklaşık 115 yıldır sadece priz kasaları üzerine inovatif ürünler geliştiren Alman KAISER ELEKTRO hakkında daha fazla bilgi alabilmek için marka sayfamızı ziyaret edebilir ve KEŞFET butonu ile ürün kataloğunu indirebilirsiniz.

Ürünlerin seçiminde yardımcı olabilmemiz adına bizlere aşağıdaki telefon ve mail adresimizden ulaşabilirsiniz.

[email protected]

+902163225050