TurkishArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Data Center Kablolamalarında Geçmeli Tel Kanal Sistemlerin Önemi

Data Center Kablolamalarında Geçmeli Tel Kanal Sistemlerin Önemi
30.04.2018
152

Verinin oldukça kolay üretilebildiği Dünyamızda artık bu verilerin saklanabilir olması da oldukça büyük önem ve değer taşımaktadır. İşte bu açığı kapatmak maksadı ve verilerin güvenli bir biçimde depolanması amacı ile de Data Center (Veri Merkezi) kurulumları gerçekleştirilmektedir.

Aynı zamanda güvenlik açısından risk taşıyabilecek durumlara karşıda gerekli korumaları sağlamaları nedeni ile Data Center’lar, verilerin yedeklenebilmesi açısından da kritik öneme sahip çözümler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kablolamanın oldukça yoğun bir şekilde yapılmakta olduğu Data Center projelerinde, farklı renk ve tipte birçok kablo aynı anda kullanılmaktadır. Çoğu zaman bir renk cümbüşü halini alan ve bir karmaşayı andıran bu kablolamaların özel taşıma sistemleri ile taşınması, kablo çekim işlerinin yanı sıra ileride yaşanacak renevasyonların da kolay bir şekilde yönetilebilmesi açısından oldukça büyük önem taşımaktadır.

Kablo yapılarına göre seçilmekte olan farklı tipte taşıyıcılar mevcut olmak ile beraber, bunlardan yaygın olarak tercih edileni “ geçmeli tel kanal “ sistemlerdir.

Yapıları gereği geçmeli tel kanal sistemler, belirli çaplardaki tellerin robotik kaynak ve lazer kesim metodu ile kesme ve biçme işlemine tabi tutularak birleştirilmesi ile oluşmaktadır.

3 metrelik boylar halinde üretimleri yapılan geçmeli tel kanal sistemlerin birleştirilmeleri esnasında herhangi bir ek elemanı kullanımına ihtiyaç duyulmamaktadır.

Elektrogalvaniz, sıcak daldırma ya da paslanmaz çelik olarak üretimi yapılan geçmeli tel kanal sistemlerin, Data Center’lardaki kullanım koşulları biraz farklıdır.Maliyet avantajı sunmaları nedeni ile genellikle sıcak daldırma galvaniz kaplama olarak tercih edilmekte olan geçmeli tel kanal sistemler, elektrostatik toz boya ile istenilen RAL koduna göre boyalı olarak ta temin edilebilmektedir.

Ancak Data Center’larda oluşabilecek partikül oluşumlarının önüne geçebilmesi amacı ile en doğru çözüm bu ürünlerin paslanmaz çelik olarak tercih edilmesidir. Zira galvaniz ya da boyalı ürünlerin yüzeylerinde oluşabilecek çizilmeler vb deformasyonlar neticesinde doğabilecek partikül zerreciklerinin, havalandırma sistemleri ile havaya karışarak hassas cihazlara zarar verebilme olasılığı hiçbir surette göz ardı edilmemelidir.

Data Center projelerinin ihtiyacına uygun kablolamalardan bir tanesi olarak yaygın şekilde kullanılan geçmeli tel kanal sistemler, açık yapıları sayesinde hava sirkülasyonunu maksimum seviyede sağlayabilmekte ve kabloların soğumasına ekstra katkı sunarak performanslarının en yüksek seviyede sürdürülebilir olmasını da sağlamaktadır.

Kapalı sistemlerde zaman içerisinde biriken toz, kir ya da haşerat yuvalanmaları gibi kablolara zarar verebilecek durumların da önüne geçilebilmesini sağlayan geçmeli tel kanal sistemler ile Data Center’ların veri güvenlikleri uzun ömürlü olacak şekilde başarı ile sağlanabilmektedir.

İspanyol Valdinox firmasının geçmeli tel kanal sistemler üzerine sahip olduğu detaylı ürün grubu hakkında bilgi alabilmek adına aşağıdaki linkimize tıklayabilirsiniz.

Valdinox Tel Kafes Kanal Sistemleri Kataloğu

Ayrıca geçmeli tel kanal sistemler üzerine uygulama videolarını buradan izleyebilirsiniz.Ürünlerin seçiminde yardımcı olabilmemiz adına bizlere aşağıdaki telefon ve mail adresimizden ulaşabilirsiniz.

[email protected]

+902163225050